imago-advies-stijl-kleur
persoonlijk
sollicitatie
particulier
zakelijk
kleur
contact
kleurselectie
Kleur:

Kleuren zijn een heel bijzonder fenomeen. Het zien en beleven van kleuren doet ons plezier. Een grauwe omgeving werkt heel anders op ons dan een kleurrijke. Iedere kleur heeft een eigen karakter en kan niet onderling verwisseld worden. Kleuren en kleurcombinaties bepalen in hoge mate ons imago. Wie de waarden en effecten van kleuren kent, kan kleur speels hanteren en bewust kleuren kiezen die uitdrukken wat je wil overbrengen. Om te weten welke kleuren je het beste ondersteunen maken wij een persoonlijk kleuradvies. We kijken naar de combinatie van de kleur van uw huid, uw haar en uw ogen. Dit advies wordt ondersteund door een kleurenwaaier wat bestaat uit 42 kleuren die het best bij u als persoon passen.
kleurstrip oker
kleurstrip paars
kleurstrip groen
kleurstrip bruin
kleurstrip blauw
kleurstrip rood
kleurstrip grijs

Rood

Doet denken aan vuur, liefde of agressie. Wil je de aandacht op je vestigen, ga dan gekleed in rood, als colbert, blouse of een volledig pak. Let op: Wanneer je gezag uit wenst te stralen zonder bedreigend te zijn, draag dan helder rood met mate. Rood veroorzaakt namelijk stuwing van emoties.  
Kies er niet voor
Bij sollicitatiegesprekken; Omdat deze kleur op een positieve maar ook op een negatieve manier kan prikkelen. Dit risico wil je bij een sollicitatiegesprek niet nemen.

Roze
Als overhemd of blouse. Om strenge zakelijke kleding te verzachten. Indien je vrouwvriendelijk en toegankelijk wenst te ogen. Als je veel met vrouwen samenwerkt of deze tot je cursisten/deelnemers mag rekenen heeft zachtroze een positieve, fijngevoelige niet bedreigende werking. Roze is een mooi zachte combinatie met Donkerblauw en Antracietgrijs.

 

Claudia Kuijpers