imago-advies-stijl-kleur
persoonlijk
sollicitatie
particulier
zakelijk
kleur
contact
kleurselectie
Kleur:

Kleuren zijn een heel bijzonder fenomeen. Het zien en beleven van kleuren doet ons plezier. Een grauwe omgeving werkt heel anders op ons dan een kleurrijke. Iedere kleur heeft een eigen karakter en kan niet onderling verwisseld worden. Kleuren en kleurcombinaties bepalen in hoge mate ons imago. Wie de waarden en effecten van kleuren kent, kan kleur speels hanteren en bewust kleuren kiezen die uitdrukken wat je wil overbrengen. Om te weten welke kleuren je het beste ondersteunen maken wij een persoonlijk kleuradvies. We kijken naar de combinatie van de kleur van uw huid, uw haar en uw ogen. Dit advies wordt ondersteund door een kleurenwaaier wat bestaat uit 42 kleuren die het best bij u als persoon passen.
kleurstrip oker
kleurstrip paars
kleurstrip groen
kleurstrip bruin
kleurstrip blauw
kleurstrip rood
kleurstrip grijs

Antraciet grijs

Als basiskleur voor je zakelijke pak
Wanneer je een betrouwbare zakelijke indruk wenst te maken. Zeer gewenst in het bankwezen. Je kiest voor grijs indien je een intelligente en/of evenwichtige indruk wenst te maken.

Zwart
Is in de westerse wereld de kleur van de rouw. Zwart is ook een kleur die alle andere kleuren absorbeert. Hierdoor maakt de kleur eerder log dan slank. Helaas doen de modebladen ons anders geloven. Combineer zwart met een andere kleur, waardoor de aandacht wordt afgeleid.

Als basiskleur voor je zakelijke pak.
Indien je mensen op een afstand wenst te houden. Zwart maakt onbenaderbaar. Het is een op het innerlijk gerichte kleur, vandaar dat zwart gekozen wordt door geestelijke, rouwenden, rechters en advocaten. Kies alleen voor zwart tijdens formele diners en gelegenheden.
je kunt beter niet voor een zwart pak kiezen wanneer je 
wilt dat mensen open tegen je zijn, je in vertrouwen nemen en je als toegankelijk ervaren.
In de zakelijke sector is zwart, zeker voor de heren, de minst draagbare kleur. Voor dames beperkt; rok of pantalon.

 

Claudia Kuijpers